حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 1 ذو القعدة 1445 Wednesday, 8 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 277 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 57 تعداد دیدگاهها : 15×

اطلاعیه ها

گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت رحلت آیت الله شیخ ضیاءالدین نجفی مراسم بزرگداشت رحلت آیت الله شیخ ضیاءالدین نجفی «رحمه الله علیه» گزارش تصویری از اردوی همخوانی قزوین کلیپ تبلیغ سیزدهمین دوره پذیرش مدرسه علمیه دارالسلام پیش ثبت نام آنلاین سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ مدرسه علمیه دارالسلام آغاز مهلت ثبت نام کاندیداتوریِ شهرداری مدرسه علمیه دارالسلام اقامه نماز عید سعید فطر در مسجد صاحب الزمان (عج) بروزرسانی سامانۀ لوح سماء فعالیت تبلیغی طلاب «گروه ج» مدرسه علمیه دارالسلام در ایام ماه مبارک رمضان اطلاعیه مراسم احیاء شب ۲۳ ماه مبارک رمضان اعلام برنامه شب ۲۱ رمضان تیزر معرفی فصل چهارم مسابقه قرآنی «آیه های زندگی» شروع فصل چهارم مسابقه قرآنی آیه های زندگی شب پانزدهم از مسابقات قرآنی صافات ( رشته حفظ کل ) 💠فعالیت تبلیغی طلاب محترم مدرسه علمیه دارالسلام (گروه ب ) شب پانزدهم از مسابقات قرآنی صافات سیزدهمین دوره پذیرش مدرسه علمیه دارالسلام گزارش تصویری از غرفه مؤسسه آیه های زندگی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گزارشی تصویری از فعالیت های غرفه مدرسه علمیه دارالسلام در راهپیمایی ۲۲ بهمن تلاوت تعدادی از فرزندان اسلام در ابتدای مجلس در حسینیه امام در سخنرانی نوروزی امام خامنه ای بازدید سخنگوی محترم دولت از غرفه مدرسه علمیه دارالسلام دوازدهمین جلسه انجمن فارغ تحصیلان مدرسه فعالیت تبلیغی طلاب «گروه الف» مدرسه علمیه دارالسلام در ایام ماه مبارک رمضان قربانی عید قربان اختتامیه مسابقات دفاع شخصی اختتامیه مسابقه صافات رمضان ۱۴۰۱ حجت الإسلام رضایی نهمین آئین رونمایی از منشورات مدرسه علمیه دارالسلام دوره مهارت تلاوت قرآن کریم برنامه ماهانه کوه پیمایی دوره آموزش تدریس زبان انگلیسی (T.T.C) ارکان نماز پاداش گوش کردن به قرآن خصوصیات اهل دنیا مستند رشد ۱۴۰۰ سومین آیین عمامه گذاری و جشن حفظ کل گروهی از طلاب مدرسه دارالسلام بیست و پنجمین جلسه انجمن حفاظ اعلامیه ثبت نام کلاس های ورزشی نگاهی به زندگی علّامه حسن زاده آملی خاطرات اربعین، سال ۱۳۹۸، قسمت سوم

مقدمه ای بر آموزش زبان های خارجی

شناسه : 129 26 دی 1394 - 6:14 3043 بازدید ارسال توسط :
پ
پ

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الله تعالی: «وَ ما أَرسَلنا مِن رَسولٍ إِلّا بِلِسانِ قَومِهِ»  (ابراهیم ۴)

جهان شمولی اسلام، مبارزه با شبهات وارداتی، تبلیغ اسلام به صورت بین المللی، ارائه معارف حقه‌ِ‌ی قرآن و اهل بیت علیهم السلام به تشنگان حق و حقیقت در سراسر عالم و … از جمله دلایلی‌ست که ضرورت یادگیری زبان خارجی را برای طلاب علوم دینی اثبات می‌کند چرا که طلاب مدارس علمیه و فرزندان عزیز اسلام به‌سان رسولانی هستند که باید به لسان قوم سخن گویند.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) دراین باره می‌فرمایند:

«پیشتر احتیاج به زبان، زبان‌هاى خارجى نبود، امروز احتیاج است به این، یعنى جزو برنامه تبلیغات مدارس باید زبان باشد، زبان‌هاى زنده دنیا، آنهایى که در همه دنیا شایع‌تر است. این باید یکى از چیزهایى باشد که در مدارس دینى ما که مى‌خواهند تبلیغ بکنند، این امروز محل احتیاج است، مثل دیروز نیست که ما صدامان از ایران بیرون نمى‌رفت. امروز ما مى‌توانیم در ایران باشیم و به زبان دیگرى همه جاى دنیا را تبلیغ کنیم، در همه جا مبلغ باشیم و علاوه بر آن امروز رفتن به همه جاى دنیا یک امر آسان و عادى است که مبلغین انشاءالله باید تربیت بشوند و فیضیه و دانشگاه ما باید یک دانشگاه و یک فیضیه باشد براى همه دنیا، تبلیغ براى همه دنیا، براى همه کشورهاى عالم.»

«شما نمى توانید بروید در انگلستان براى انگلیسى ها با زبان فارسى تبلیغ کنید یا در امریکا این طور یا در شوروى. شما باید با زبان اهلى آنها تبلیغ کنید، و این از امور لازمه اى است که پیشتر نمى شد اسمش را برد، و حالا مى‌بینیم جزو لازم هاست و واجبات است که باید عمل بشود.»[۱]

مقام معظم رهبری نیز ضرورت یادگیری زبان خارجی برای طلاب را چنین بیان می‌دارند:

«امروز هم ، آن کسانی می‌‌توانند این انقلاب را اداره کنند و به پیروزی نهایی برسانند و رسوخ و عمق لازم را به اندیشه ای که حاکم بر این انقلاب است ، ببخشند که از مسایل مطلع باشند؛

شعارهای مناسب را مطرح کنند؛ خطرات این دوره را ـ که با خطرات دوره قبل خیلی فرق دارد و خیلی پیچیده تر است ـ تشخیص بدهند؛ دشمن و دشمنی‌ها را بشناسد و راه مقابله با آنها را مطلع باشد. این، چگونه امکان خواهد یافت؟ وقتی که انسان، دید جهانی صحیح و نافع و قوی یی داشته باشد.

 ارتباط شما با مسایل جهانی ، با فرهنگهای جهانی ، با مطبوعات جهانی، با کتابها، با نوشتجا‌ت و با پیشرفهای فرهنگی و علمی از این نظر فوق العاده حائز اهمیت است که شما را تکمیل خواهد کرد… شما از اول انقلاب نگاه کنید…

  مرحوم شهید بهشتی را به عنوان یک مثال ببنید . او آدمی بود که با مسایل جهانی مرتبط و متصل بود. از خصوصیات شهید عزیزمان این بود که دو زبان خارجی را خوب می‌‌دانست.

ایشان در محافل، هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگلیسی، می‌‌توانست سخنرانی کند. البته زبان عربی را هم بلد بود و به این زبان سخنرانی می‌‌کرد. خود این آشنایی با زبان بیگا‌‌‌‌نه، به این مرد چنین تمکنی داده بود، و آن بصیرت بود.

 این یک طرف قضیه است. طرف دیگر قضیه ـ که اهمیتش از این کمتر نیست ـ جنبه فعالیت و فاعلیت و نفوذ شماست؛ هنگامی‌‌ که با این ابزار یعنی ابزار زبان خارجی مجهز بشوید. این هم یک بعد دیگر است؛ همان اثر گذاشتن روی افکار دیگران. بالاخره ، مترجم نخواهد توانست حرف دل انسان را ـ آن چنان که انسان می‌‌خواهد ـ بیان کند.

 امروز در جامعه ما، آن کسانی که بتوانند با زبانهای زنده دنیا صحبت کنند و معارف الهی و پیشرفتهای فکری و فرهنگ اسلامی را برسانند، خیلی کم هستند و این خلأ ، باید به گونه ای پر شود.»[۲]

ایشان در برابر کسانی که وقت طلبه را بهانه قرار می دهند می فرمایند؛

« بعضی ها درحوزه وقت طلبه را با ارزش تر از این می دانند که وارد این مباحث شود. اما این ها یا به اهمیت زبان خارجه و امثال این مسائل آگاهی ندارند و یا قدرت برنامه ریزی منظم را برای طلبه ندارند.

  ما اگر زمان را کوتاه کنیم، بعد در این مدت ، چیزهای دیگری هم یاد خواهد گرفت. الان اگر بگوییم طلبه زبان خارجی لازم دارد و امروز در دنیایی که این همه به علم وصل است، اگر کسی بخواهد به طور کامل مفید باشد، باید زبان خارجی را بداند، می‌‌گویند : طلبه وقت ندارد. راست هم می‌‌گویند.

 واقعاً با این وضعیت طلبه وقت ندارد؛ ولی اگر در وقت صرفه جویی کنیم، طلبه میتواند به تعلیم زبان خارجی هم بپردازد.»[۳]

مدرسه علمیه دارالسلام که در سپهرحوزه‌های علمیه مقدماتی همچون ستاره‌ای نوظهور جلوه‌گری کرده، با توجه به تحقق چشم‌انداز ده ساله تحصیلی خود، برنامه آموزش مکالمه‌ی زبان انگلیسی را برای علم‌پژوهان و طلاب خود در نظر گرفته است. گروه زبان معاونت آموزش که عهده‌دار آموزش زبان انگلیسی در مدرسه علمیه دارالسلام می‌باشد، در راستای نیل به این هدف مهم برنامه‌های متعدد و متنوعی را برنامه‌ریزی کرده و در دست اجرا دارد.

 

  1. صحیفه امام ، ج ۱۸ ، ص ۱۰۳
  2. سخنرانی در دیدار با طلاب مدرسه علمیه‌ در راه حق ۷/۶/۶۳
  3. سخنرانی در جمع فضلا و نخبگان حوزه علمیه ۱۴/۹/۷۴

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.