حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲ 10 رمضان 1445 Tuesday, 19 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 257 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد اعضا : 57 تعداد دیدگاهها : 15×

اطلاعیه ها

دوازدهمین جلسه انجمن فارغ تحصیلان مدرسه فعالیت تبلیغی طلاب «گروه الف» مدرسه علمیه دارالسلام در ایام ماه مبارک رمضان قربانی عید قربان سیزدهمین دوره پذیرش مدرسه علمیه دارالسلام اختتامیه مسابقات دفاع شخصی اختتامیه مسابقه صافات رمضان ۱۴۰۱ حجت الإسلام رضایی نهمین آئین رونمایی از منشورات مدرسه علمیه دارالسلام دوره مهارت تلاوت قرآن کریم برنامه ماهانه کوه پیمایی دوره آموزش تدریس زبان انگلیسی (T.T.C) ارکان نماز پاداش گوش کردن به قرآن خصوصیات اهل دنیا مستند رشد ۱۴۰۰ سومین آیین عمامه گذاری و جشن حفظ کل گروهی از طلاب مدرسه دارالسلام بیست و پنجمین جلسه انجمن حفاظ اعلامیه ثبت نام کلاس های ورزشی نگاهی به زندگی علّامه حسن زاده آملی خاطرات اربعین، سال ۱۳۹۸، قسمت سوم خاطرات اربعین، سال ۱۳۹۸، قسمت دوم خاطرات اربعین، سال ۱۳۹۸، قسمت اول کتاب صوتی چهل حدیث امام حسین(ع) ششمین شهردار مدرسه علمیه دارالسلام ثبت نام واکسن کرونا دوره تربیت مربی حفظ قرآن کریم مراسم روز معلم هشتمین آیین رونمای از منشورات مدرسه علمیه دارالسلام پنجمین دوره انتخابات شهرداری مدرسه دارالسلام اولین جشنواره مشترک زبان های خارجی و قرآن و عترت آلبوم خاطرات (آیت الله مصباح یزدی) تلاوت قاری بین المللی جناب آقای محمد حسن موحدی آلبوم خاطرات – دیدار با آیت الله مصباح کاروان بصیرت فاطمی اردوی جهادی ۱ (بازی دراز) وفات آیت الله مصباح یزدی کلاس های آنلاین دوره تابستانی آلبوم خاطرات (تبلیغ) آلبوم خاطرات (همخوانی در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) آلبوم خاطرات (اعتکاف)

درباره کلاس عمومی

شناسه : 3680 07 فروردین 1399 - 16:29 2552 بازدید ارسال توسط :
پ
پ

کلاس عمومی مدرسه علمیه دارالسلام

کلاس عمومی مدرسه علمیه دارالسلام

کلاس عمومی یادگار استاد مرحوم ما آیت الله مجتهدی (رضوان الله تعالی علیه)  است که به شکل روزانه در یک ساعت مشخص و با حضور تمامی طلاب برگزار می شد. و به حق باید آن را یکی از ارکان مهم، بلکه مهمترین رکن مکتب تربیتی ایشان نامید. کلاس عمومی در برنامه مدرسه ی علمیه دارالسلام به نام دیگری نیز ثبت شده کلاس معارف اسلامی واخلاق و زیّ طلبگی. کلاس عمومی بسان شیرازه ای برای کتاب مدرسه است. اگر مدرسه و طلبه و استادان آن را همچون ورق های یک کتاب فرض کنیم، آنچه آنها را حول یک محور به هم نزدیک کرده که آن محور، اهداف و آرمان های تعلیمی و تربیتی مدرسه است، کلاس عمومی است. کلاس عمومی محل تجمّع نیروهای معنوی و الهی جوانان و نوجوانان مؤمن و نورهای پراکنده و کم فروغ و نیّت ها و تقواهای کم و قطرات سرگردان است و اتصال آن به دریای خروشان ایمانها و نیتها و نیروها و نورها و پاکی های دیگران است که هم موجب هم افزایی شده و هم نواقص و کمبودهای یکدیگر را برطرف میکند و هم نقطه ی امید و مرکز تراکم نیروها و نورانیت ها می گردد. و این فقط به طلاب منحصر نمیشود بلکه مسئولان و مربیان هم به همین نحو از آن جمع، انرژی مثبت میگیرند به گونه ای که الهام بخش آنان در بهره گیری از فرصتِ دیدن واقعیت ها و پیشرفت ها و نقص ها است. بارها با خود اندیشیده ایم و از خود پرسیده ایم مدارسی که کلاس عمومی به شکل روزانه و مرّتب ندارند، چگونه مدیریت میشوند؟ چگونه مسئول و متوّلی و مدیر و مربی آن میتواند وضعیت طلاب و محصلان آن را ارزیابی کند؟ او خود چگونه با وجود مشکلات و مسائل دائمی و پی در پی که پیش می آید روحیه و حال و نوایی برایش می ماند تا راه را ادامه دهد؟ کی فرصت می یابد تا مسائل اساسی نه فضولات علمی و اصطلاحی، بلکه آنچه را که مربوط به انسانیت و ایمان و زندگی و سبک تعایشِ مناسب و متناسب با زندگی و رسالت پیامبرگونه ی یک مبلّغ است به آن بیاموزاند؟ از عقلِ عملی بگوید، از اهداف و قله های طلبگی بگوید از موانع و مشکلات راه بگوید، از آنچه که طلاب برای ایفای نقشِ مهمِ تقویت و انتشار ایمان در میان جامعه بدان محتاج اند، سخن براند.

و اینها و دهها و بلکه صدها مسئله ی مهم دیگر از نکاتی که نه در “الفیه” و نه در صدها مانند آن یافت نمیشود. “مغنی”، مغنی در ادبیات است نه مُغنِی در زندگی و کمالات انسانی. “اصول”،اصولی برای مواجه با فروع فقهی است نه اصولی برای تعایش و اخلاق و کرامت. “فقه”، فقه عبادت و معامله است نه فقهِ اخلاق و مدیریت و زندگی. و کلاس عمومی فرصتی است تا با محوریت ثقلین راه رفته را بازخوانی کرده و راه نرفته را ترسیم و تصور و وصف کنیم و علی الدوام و البته با قالبها و اشکال مختلف، آن اصول و اهداف و برنامه ها را مرور و تکرار کنیم که (فإنّ الذکری تنفع المؤمنین )

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.